2009.08.25. 18:13| Szerző: Athos0314

És igen...ismét elérkezett a nap, amikor elszabadulok a gálya fedélzetéről, együtt a barátokkal, célállomás Abádszalók. Sajnos sokan voltak, aki nem tudtak idén eljönni, úgyhogy következzen egy részletes programbeszámoló neki, és persze azoknak is akik ott voltak elvégre az valahogy mindig más, ahogy én látom a dolgokat.

Szerdán délután 5-kor kiesett a kezemből a billentyűzet és hivatalosan is kezdetét vette a hosszú szabadságom. Sokat nem vesztegettük az időt, így másnap rögtön azzal ünnepeltem meg, hogy nem kell dolgoznom menni, hogy 5:30 helyett 5:00-kor keltem. Negyed hétkor indult a busz Csabáról. Az út a szokásos volt, csakúgy, mint az előző években: aludni nem tudsz, mivel ezen a nyomvonalon az infrastruktúra fejlődése a magyar átlag alatt maradt (már az átlag is elég gáz) és gyakorlatilag egy buszjegy áráért all in 1 megkaptál mindent, ami a vidámparkban ráz és hánytat. Tudjátok, mint az Ace Ventura 2-ben, amikor a síkaszfalton dobálja magát a volán mögött. Na ez is olyan volt csak a sík aszfalt meg a volán hiányzott. 3 óra megrázkódtatás után leszálltunk a pályaudvaron, innen egy könnyed 35 perces gyalogút következett, elvégre a nyaraló azért nyaraló, hogy ne a belvárosban legyen. Mivel Edittel mindketten egy kb 200 kg-os csomaggal indultunk el, így már féltávnál faszán leszálkásodtunk, amire csak rátett egy lapáttal, hogy az év 2. legmelegebb napja volt, legalábbis én úgy éreztem. Nem baj megérkeztünk, ajtó kinyit, jön az első hullámos megdöbbenés. Az előző nyaraló szekciónak sajátos elképzelései voltak a rend fogalmáról, mint olyan. A padló dzsuvás, a hűtőből olyan szag jön, hogy könyökölni lehet rá, a felmosóvíz diszkréten párolog a lépcső alatt egy vödörben. De jó fejek voltak, mert a tűzhelyen volt egy bekészített kancsó tea ázott teafűvel együtt (sejtéseim szerint már egy hete ott állhatott), a hullákat már elásták a szomszédos kukoricaföld tövében, de sajnos a szagok megmaradtak és a gyilkos szerszámokat is szanaszét hagyták (véres szekerce az udvaron). Semmi pánik egyből tisztítószereket ragadtunk, hívtuk a kopasz, fülbevalós csávót a reklámból és pikk-pakk rend és tisztaság lett. Bár Editen eluralkodott a tisztaságmánia egy kicsit: felmosott, aztán kiporszívózott, aztán megint felmosott. Ugyan a padló nem kopott el teljesen, de a CSI-os csávók már nem találtak volna semmi használhatót, max levették volna a napszemcsijüket és "hmmm ez érdekes" mormogással a bajszuk alatt révedtek volna a távolba várva a stáblistát meg a főcímdalt. Azonban a tisztaság még nem oldotta meg a második gondot, hogy az előző turnus nem töltötte fel az alapkészleteket és augusztus 20.-a lévén már nem is nagyon tudtuk honnan pótolni. De sebaj, igen kreatív csapat szokott összejönni, és most is sikerült áthidalni a problémákat.

Dél környékén befutott Russ vonata is. Azt nem igazán értem, hogy a vasútállomást miért is kell 5km-re a város mellé építeni, de biztos volt valami igen racionális magyarázat erre is, és aki őslakos, az ezzel tisztában is van. Ugyan indítanak egy rendszeres buszjáratot a központba, de ünnepnap lévén kb 3 óránként jön egy eszköz, ami nem is áll meg csak lassít, így gyakorlatilag annyit ért ez a megoldás, mintha én mentem volna ki cangával körbenézni, hogy hányan jöttek...én visszajutok a nyaralóba, de a frissen érkezettek ezzel nincsenek beljebb. Bízva a legjobbakban, miszerint a következő kanyar után úgyis feltűnnek Szalók fényei (most vonatkoztassunk el attól, hogy fényes nappal volt), Russ elindult gyalog stoppolva. Mint azt az amerikai filmekből tudjuk a csinos fiatal egyedülálló lányoknak állnak meg elsőnek, Russ pedig az előbbi felsorolás majdhogynem teljes komplementerhalmazát képezte, így a 100-110. autó meg is állt. Összehozta a sors Idiótáékkal, akik rögtön az elején mókásra vették a figurát és megkérdezték, hogy nincs egy kicsit meleg gyalogtúrát tartani? Én már itt átvágtam volna a torkát az ürgének, de hát ez én vagyok. Jól eldumálgattak hasonló színvonalon, Russ pedig kérte, hogy dobják ki a benzinkútnál, mert még cigit kell vennie és az az egyetlen hely, ami még nyitva van. Mivel Idiótáék jófejek voltak kirakták 500m-rel arrébb, ami ugyan tényleg közelebb volt a nyaralóhoz, de messzebb a kúttól, ahonnan már nincs lelki ereje visszamenni az embernek. Sebaj, délután 1 körülre 3 főre duzzadt a csapat.

Folyt. köv.

 

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://athoselete.blog.hu/api/trackback/id/tr851337774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása