2015.10.22. 20:03| Szerző: Athos0314

Ha hosszú hétvége van, akkor nincs ideális időpont a vásárlásra, ezt fogadjuk el! Ha előtte mész, mint én is, akkor mindenki világvége hangulattal rohamozza meg a boltokat, mert uramisten, holnap minden zárva (kivéve a kocsmákat, így a gyakorló alkoholisták könnyedén kibekkelik a nemzeti ünnepet is) és biztosan éhen fogunk halni, most kell megvenni az összes olyan dolgot, ami ugyan úgy egy hét múlva is ott fog rohadni otthon a polcon. Gyakorlatilag már a bejáratnál van a sor vége és csigalépésben (tudom, a csiga nem lép, de ennél lassabb állat nem jutott eszembe), a sor előrehaladtával próbálod összeszedni a heti bevásárlásodat (mert ugyebár én lusta dög vagyok és tényleg csak egyszer vagyok boltban egy héten, nem tartom a pénzem élelmiszerben), aztán mire eljutsz a pénztárhoz, vagy megvan minden, vagy újraállod az örökkévalóságot kétszer, vagy egyszerűen megtanulsz lemondani dolgokról, amik elsőre nem jutottak eszedbe, amikor éppen ott álltál előtte. Hál istennek nagyon tematikusan írom a bevásárló listámat, a bejárattól a pénztárig felépítve, masszív élelmiszertől a pillanatok alatt összetörőkig. A gondos tervezés persze mit sem ér, ha nulladik napos segíthetek Tomi áll a pénztárban, aki az első mozdulattal lehúzza a rudit, meg a chipset, hogy aztán rápakolhassa az ásványvizet, a tejet, meg a 3 kiló krumplit. Nem akartam elküldeni a kva anyjába, mert biztos neki is van elég baja, de gondolom többek között a logisztikai átrugdosott kettes vizsgája miatt (a LIFO, meg a FIFO gondolom nektek is sokat mondd) lett belőle pénztáros és nem középvezető. Az egy szerencséje, hogy az ultraegészséges, sokmagvas, hagymás, szóljanak a fanfárok kenyeremet egy mezei fél kilós kenyérként ütötte be (mert ugye a listát sem tanulta meg, hogy mi micsoda), így féláron sikerült hozzájutnom ehhez az egy tételhez. Sebaj, nem az én fizumból vonják le, legalábbis merem remélni!

Gondolkodtam azon, hogy majd szombaton elmegyek reggel vásárolni, de mivel nulladik napon légtelenítik a polcokat, plusz az emberek ilyenkor előveszik azt a felfogást, hogy Jézusom, tegnap semmi nem volt nyitva, üres a kamra, rohamozzuk meg az üzleteket, különben éhen fogunk halni. Mindig meg akar mindenki pusztulni éhen, miközben a világban kb. csak Amerika előz meg minket túlsúlyban és szív- és érrendszeri megbetegedések okozta halálozási statisztikákban. Éppen ma olvastam, hogy simaheréjű Berki annyit költ egy hónapban húsra és zöldségekre, mint a létminimum környékén tengődők 30 év alatt összesen. Azt nem tudom, hogy elírták-e valahol a léptékarányt, de simán el tudom hinni, elvégre nem rántott párizsi kerül esténként a nem tom hogy hívják IQ bajnok barátnőjével elköltött közös vacsora asztalra, hanem homárral töltött szürkemarha, meg kaviárba áztatott medvetarkó...és ez még csak az előétel volt! A lényeg, hogy én már nem fogok éhen pusztulni, de kaja hiányában is vannak nem kifejezetten rejtett tartalékaim, úgyhogy talán egy pár napot kibekkelnék némi folyadékbevitellel is.

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://athoselete.blog.hu/api/trackback/id/tr738012973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása