2015.02.22. 19:14| Szerző: Athos0314

A szerdai ásatásos játék óta a két legmeghatóbb pillanat minden napomban a reggeli és az esti fogmosás. Na nem a régen áhított ezerwattos mosolyom látványa miatt zsepitépős a hangulat, hanem most vagy a keret hiányában kezdenek visszaállni a megmaradt játékosok, vagy annyit molesztálták az ínyemet és kistérségét, hogy a normálistól kicsit is eltérő állagú, hőmérsékletű, ph értékű, ízű dolgoktól rögtön könnyes lesz a szemem és egy tetszőleges drámai nagyjelenetet fel lehetne velem venni komolyabb előkészítés, vagy orrszőrcibálás nélkül. Bízom benne, hogy egy kissé majd alábbhagy és nem arra kelek egy reggel, hogy már egy doboz gyufát is be tudok dugni a rések közé (esetleg öngyújtót), de két hét múlva második menet, szal élek a gyanúperrel, hogy mire éppen jól lennék, addig megint jön a szurkálós ember az orális fixációjával, meg az ipari mosóval, nekem meg megint lehet pépeset enni két hétig. De hát ez van, ha az ember egyszerre akar szép és okos lenni.

A bányában megint kipurcant a légkondi (bár szerintem soha nem is működött), úgyhogy a tél kellős közepén (vagy már a szélén?) megint dermesztő hideget fúj, tök mindegy, hogy mire állítod, maximum az intenzitás az, ami tényleg szabályozható a termosztátról, de ha 10 fok jön a nyakadba nem érzed magad jobban attól, ha csak közepesen süvít a nagyonhoz képest. Egyesek táliboknak öltöznek és magukra terítenek minden textilt szigetelés végett, ami persze nagyban megnehezíti a mosdóba elindulást, mintha a hétvégi mosásra váró szennyes kupac kelne önálló életre, ha nem vagy felkészülve, még meg is lehet ijedni tőlük. Csukás István biztos rengeteg ötlettel gazdagodna a képzeletbeli rajzfilmfigurák témakörben, ha csak egy délelőttre is beugrana hozzánk, de reménykedjünk, hogy a TEK nem tart éles gyakorlatokat az épületben, mert nagyon gyorsan egy kommandós térddel a veséjükben találhatják magukat az organikus ruhakupacok, ami meg már nem olyan vicces, mint a Festéktüsszentő Hapcibenő. Néhányan megpróbálják kijátszani a rendszert és nyitott esernyőket akasztanak a kimeneti nyílásokhoz, amivel szerintem csak megzavarják az amúgy is rosszul működő érzékelőket és még intenzívebben nyomja a rendszer a hüvit, nem mellesleg pedig úgy néz ki a mennyezet, mintha néhány amatőr Mary Poppins szorult volna a szellőztető rendszerbe, amiről csak a kikandikáló ernyők árulkodnak. A másik tömörülés, akik nem rendelkeznek annyi ruházattal, a hip-hop vonalat képviselik, reggeltől már felcsapott kapucniban nyomják az ipart (persze a kádlefolyó dugó a lánccal nincs kicsapva), csak még nem szólítjuk egymást havercsótánynak és a ragozásra is odafigyelünk, úgyhogy ez csak vizuális tünetegyüttes. Nyomokban azért nekem is cidrizik a jobb oldalam (mert ugye annyira szar a rendszer, hogy egyenletesen nem is tud hideget csinálni), úgyhogy előbb utóbb tuti le fogok bénulni, ha így megy tovább, kesztyűt meg ugye mégsem húzhatok, egyujjasban amúgy is retek nehéz gépelni. Gondolom, mire helyrehozzák a hibát (amiről feltételezem most is meg vannak győződve, hogy csak annak a 8 hipochondernek a fejében létezik, akik emiatt nyávognak) már nyár lesz, úgyhogy visszaáll a régi világrend és nyáron fűteni, télen pedig hűteni fog a légkondi, ami a legtermészetesebb dolog lesz az Alkonyzónában. Különben is, bányába minek fűtés, nem igaz?! Legalább a bányarigó egyelőre kussban van...lehet, hogy megfagyott!

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://athoselete.blog.hu/api/trackback/id/tr947203853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása