2016.06.19. 17:20| Szerző: Athos0314

A varsói kirándulás képes beszámolójának első része következik

1. A nulladik kép. Ha ezt az épületet látod (ejtsd Pekin), akkor jó helyen vagy. A nagyobb gondot az jelenti, hogy a város jelentős részéről látható valamennyire.

1.jpg

2. Ekkora dzsindzsa (NEM nindzsa!) vette körbe a kínai negyedet, ahol laktunk. A bokrok tövében szerintem vietcongok lesték minden lépésünket. Itt sem sokan reklamálnak az önkormányzatnál a parlagfűirtás miatt. Pedig még egy ovi is volt a nyomvonalon.

2.jpg

3. Az első emberes park, ahol razziáztunk. A háttérben Chopin szobra...tudjátok, neki van egy csomó padja városszerte, amik jelentős részét nem találtuk meg, de ebben közre játszhatott az is, hogy nem kifejezetten kerestük őket. Zsú minden tőle telhetőt megtett az ügy érdekében.

3.jpg

4. Egy restaurált Cadillac(?), amivel egy nagybajszos elvtárs közlekedett régen. Háttal állva Zsúval mi is megtekinthetőek vagyunk a képen (én vagyok a hosszú, szőke hajú).

4.jpg

5. A kertész sufnija. Esetleg műemlék. Lévén minden lengyelül volt kiírva, bármi lehet. De az utolsó pillanatban sikerült egy oszlop mögé beugranom. Felhívnám a figyelmet az oroszlán szobrokra. Ezen kívül csak a medvét tudták még kőből kifaragni és ennyi. A többi állat alantas létforma, nem érdemel márványt.

5.jpg

6. Na itt a kert. Ha rálépsz a frissen nyírt fűre, rögtön fejbe lőnek. Gondolom az idióta külföldik oszló hullájától ilyen szép zöld a gyep. Nem kis meló lehet ezt karban tartani és ez még csak egy képkockányi terület.

6.jpg

7. Duck race, úúúúú! (mindenki dúdolja magában a Kacsamesék főcímdalát).

7.jpg

8. Ez meg a tó lesz, a hozzá tartozó vízi színházzal. Középen a bugyogásnál van a lefolyó, esetleg a jakuzzi központi irányítóegysége.

8.jpg

9.jpg

9. Egy végtelenül puccos étterem, ahova beslattyogtunk rövidgatya, póló kombóban...és nem hajtottak el. A sör pedig bármilyen perspektívában egy szintben van minden pohárban.

10.jpg

11.jpg

10. Ha nincsen park a közelben, akkor felfuttatják a falra a zöldségeket...ezek nem sz@rral fociznak.

12.jpg

11. Ha nincs nálad óra, csak kiállsz a főtérre és már meg is van oldva...mindenesetre nem árt ismerni lengyelül a hónapokat, vagy a római számokat, különben nem tudod középen hova kell állni.

13.jpg

12. Ilyet nem látsz mindenhol: ez az emlékfal egy kocsma tiszteletére épült! Nyugodjék békében!

14.jpg

13. Ilyet pedig konkrétan sehol máshol nem látsz. Sétálni (esetleg egyhelyben, egyenesen állni) tilos tábla!

15.jpg

14. A belváros 30 emelet magasságból. A hátunk mögött rajcsűröző gyerekek, akik pont nem látszanak, mindenki legnagyobb örömére.

16.jpg

15. Valaki magyarázza el a koncepciót! Mit keres egy bazi nagy műpálma (mellesleg az egyetlen az egész városban) a főút közepén? A jobb alsó sarokban a jégkását ivó magyar lány mellszobra.

17.jpg

16. Itt jönnek a tankok...meg az ágyúk és a repülők. Ilyen tűzerő mellett is le tudták azért bombázni a város jelentős részét a világháborúban, de szépen helyreállítottak mindent.

18.jpg

19.jpg

Folytatjuk...

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://athoselete.blog.hu/api/trackback/id/tr548822914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása