2016.06.21. 18:52| Szerző: Athos0314

Na itt már az Óvárosban garázdálkodtunk, ahol teljesen meglepő módon egyetlen ó-t sem találtunk.

1. A Kopernikusz tér, háttérben egy épülettel. Ennyit tudok sziklaszilárdan állítani, ugyanis nem jegyeztem meg, hogy minek is ad helyet, gondolom nem obszervatórium. A placcon az összes bolygó bronzba öntve a talajon, a szobron meg helyi lakosok, akik nem értették a "húzzatok már le a szoborról, képet készítenék" felszólítást. Jó eséllyel ők sem beszéltek magyarul. Ha már lúd, a néninek is pont ott kellett elmondania egy hosszú imát, miért is ne?!

20.jpg

2. A "nagyon gyorsan takarodjál el arra" szobor. Esetleg Korda György szobra a feliratból ítélve, de az is lehet, hogy csak egy sima vallási jelkép, úgyhogy a pokolban fogok égni emiatt. De legalább ott lesztek ti is, mert röhögtetek rajta...kár is tagadni!

21.jpg

3. Az egyetemi kampusz egy része. Azért ég és föld a magyar viszonylatokhoz képest, nálunk zöld csak betekerve van és az is csak az épület mögötti sikátorban, itt meg minden padhoz külön kuka jár.

22.jpg

4. Na ez fa...esetleg fuck, elvégre több van a képen. Még jó, hogy vannak épületek és emberek léptékaránynak, mert önmagában nem adná át a nagyságát. Mázli, hogy nincsenek villanyvezetékek a közelben, az ELMŰ már rég hazavágta volna az összképet.

23.jpg

5. A "még két sört legyen szíves" szobor. Vagy ennyi gólt vágunk az osztrákoknak az EB-n, szóval ez csakis egy Nostradamus szobor lehet. A kiscsávó derékmagasságban nem tudom mit alibizik, de inkább nem húznék lapot 19-re ötletekkel, így is elég kellemetlen helyem lesz a pokolban, semmi szükség tovább rontani a helyzetemen.

25.jpg

6. Ennél a padnál jól látható, hogy a legnagyobb anyagköltséget a tömény szesz jelentette. Biztos nem a legkényelmesebb héderelni rajta csatak részegen, reggel már gyárilag képtelen vagy kiegyenesedni és örökre járókeretes nyugdíjas pózban maradsz.

26.jpg

7. Vakító napsütés, Varsó és a hajam még mindig tart. Nem mellesleg meg az Óváros tér látható (semmi kreativitást nem vittek az elnevezésbe), ahol egy bokánál kilátszó töméssel bíró, jelmezes Micimackó osztotta a lufit a gyerekeknek (a képen nem látható, ne is keressétek, ez nem hol van Waldo játék). Csak azért nem álltunk be a sorba, mert irtó kellemetlen lett volna magyarul elmagyarázni, hogy attól, hogy 31 éves vagyok még simán jár a lufi, mert én is valaki gyereke vagyok. Meg amúgy se értette volna.

27.jpg

8. Na itt sem volt elég egyszínű falfesték, gondolom egy TRILAK termékpalettát láthatunk 1:1-es méretarányban. A falon mégiscsak másképp mutat, mint egy 10 centis színmintán. Az ablakokat sem kifejezetten sikerült egy vonalba tenni, gondolom ahány ház, annyi kivitelező volt, itt hírből sem ismerik a pályázati mutyit, az esélyegyenlőség jegyében mindenki nyer, nem csak a közpénz bulímiások.

28.jpg

9. Dobpergést és drámai zenét kérek: a legendás SÖCSA! Ez konkrétan egy fél kacsa, a másik fele meg Russ tányérján pihent. Felhívnám a figyelmet a jelzésértékkel elhelyezett köretre, ami csak azért van, hogy ne tisztán kacsásat hányjál a végén, legyen benne némi növényi rost is.

29.jpg

10. Benedek éppen kitwitteli, hogy itt szobrozik már évek óta, mikor érünk oda. Esetleg annyira be van készülve, hogy állva elaludt és éppen kiesik a könyv a kezéből.

30.jpg

11. Gálvölgyi után szabadon: Ki van ott? Én vagyok, madame Curie! Az lehetetlen, hiszen én vagyok madame Curie! Sugárzóan jó volt a hangulat a szobor körül, remélem csak feliratában tart polóniumot a kezében. A hajam végső soron nem hullik jobban, mint eddig, bizakodó vagyok.

31.jpg

12. A háttérben a Visztula, az előtérben pedig megint nagyon taktikusan háttal állunk, hogy még véletlenül se higgyék el, hogy jártunk külföldön. Személyiségi jogokra való tekintettel amúgy sem láthatjátok az arcunkat, különben mindenkit meg kellene ölnünk.

32.jpg

13. Kapaszkodjál megint a bugyidba! Csicsás patkóbolt, mert itt ilyenre is van igény. Gondolom itt a Pimp my horse megy a helyi MTV-n, csak nem X-Zibit megy a lovaskocsiért, hanem a lokális nyáltelep banda (egész biztos, hogy az egyik tag csőbuzi, de nincs kizárva, hogy mindkettő ugyan azon a térfélen játszik) a Black Cats, akiknek a számait végtelenítve adják fényes nappal. Így már teljesen érthető, hogy a halálbüntetést eltörölték, ez annál lényegesen embertelenebb elbánás.

33.jpg

14. Kilátó, naplemente, még mindig Varsó, még mindig tart a hajam és még mindig az Óváros és a hozzá kapcsolódó tér, csak magaslati levegőből. Egy képeslapra simán ráférne mindkettő.

35.jpg

36.jpg

15. Ha majd egyszer lengyelben randizok, akkor ide mindenképpen el kell vinni a hölgyet. Mondjuk azt se bánnám, ha valami épkézláb összejönne itthon is, max majd telóról megmutatom neki ezt a képet.

37.jpg

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://athoselete.blog.hu/api/trackback/id/tr548829876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása