2009.08.26. 11:49| Szerző: Athos0314

Na szóval ott jártunk, hogy immár hárman meresztettük együtt a seggünket (illetve fenekünket, ki hogy értékeli saját magát). Russ már eleve úgy indult el, hogy kb 3 órát aludt és előrevetítette, hogy mire megérkezik kaja legyen az asztalon. A rendelkezésre álló alapanyagokból összeállítottuk az egyetlen ételt, ami real-timeban képes lekövetni bármely főzőshowt, és valóban csak az összetevőket kell összekeverni és már kész is. Tésztát ettünk paradicsom szósszal: persze most mondhatjátok, hogy a tésztát előbb meg kell főzni, de fogjuk rá, hogy a reklám alatt az kész is lett...különben más pontokon is vérzik az elmélet, mivel extra szűz oliva olajat sem használtunk és kis trükkjeink ugyan vannak, de azok főleg kártyával meg kötéllel mennek. Szóval megvolt a királyi ebéd (elvégre egy Király is volt köztünk), jöhetett a csendes ebéd utáni szieszta a "délután még ugye megyünk valahova? hát persze" párbeszéd kíséretében.

A pihenés olyannyira jól sikerült, hogy leültünk tévézni és megnéztünk minden agysejtleépítős műsort. Kezdtük a Szerelem relatívval, ami így sokadszori nézésre is nagyon szórakoztató volt...na innen kezdődött a lassú de biztos süllyedés. A Fantom című nagysikerű képregényadaptációt nem tudom mennyien látták, de mindenképpen megér egy misét. Aki nincs egészen képben röviden összefoglalom: van egy tag, aki tetőtől talpig egy lila pizsamában mászkál (érted, LILA?!), kicsit olyan mint a Batman, feszül rajta rendesen a szerkó, a gond csak az, hogy az izmok rá vannak rajzolva. Nem születhet mindenki Herkulesnek. Van egy fasza maszkja is, ami csak egy kicsivel üti az én általános iskolás zorro maszkomat, de annyi baj legyen, biztos régi film. A tagnak amúgy semmi különleges képessége nincs, hacsak azt nem számítjuk, hogy tud keresztbe lőni 2 pisztollyal, de egyben ez a gyengéje is, mivel CSAK keresztben tud lőni (én ezt nem is értem). Nem batmobilja van, hanem egy fehér lova, ami pont olyan gyors, mint egy autó, vagy mint egy repülő. Halál komoly: a filmben mindegy min vagy miben ültél az ugyan olyan gyors volt, mint bármi más. Az üldözéses jelenetek is brutálisak voltak: szóval nagyban lövöldöznek a Fantom után és a fákról lepattanó golyók szikráznak...érted, mintha fémen kapott volna gellert a golyó...ultragáz. A faszit persze nem ismeri meg senki egész film alatt. Egy rohadt maszk van rajta össz-vissz és nem rakja össze fejben egyik IQ hunter sem, hogy mi a tényállás...ezt már a Superman filmben sem értettem. Azzal hogy nincs rajta a szemüveg és jobbról balra fésüli a haját már felismerhetetlen lesz valaki? Ki fogom én is próbálni.

Szóval diszkréten leépültünk a délutáni megamozikon és persze nem mentünk sehova, ellenben elérkezett a vacsoraidő. Olaj semmi, főleg hidegkaja alapanyagok a hűtőben...na akkor gondolkodjunk. Mindenki egyből beküldött egy Mentost a fejébe, elvégre a reklámban is bevált és rögtön kitaláltuk, hogy összedobunk egy igazán magyaros vacsit. Schobert Norbi étkezési tábláján valahol az update 128 címszó alatt szerepelt volna a menü, a dolgok amiket SOHA ne egyél egyszerre még a halálod után sem kategória. Vittem egy oldal szalonnát, amit lassú tűzön kiolvasztottunk, aminek a zsírjában felszeletelt krumplival tovább sütöttünk és a végén megfejeltük az egészet egy jó adag vöröshagymával. Ez természetesen csak a köret volt, odakint a grillrácson készült a főfogás. Rögtönzött tűzrakás, minimális faszénkészlettel ügyesen okosan, majd vastagra szelt kolbászkarikák könnyed átsütése és a visszamaradt zsiradékban vastagra szelt krumpli kisütése. Ezzel kész is lett a koleszterinbomba, nekem a puszta látványától elzáródott az összes koszorúerem, de akármilyen meglepő marha jó lett. Többet ugyan nem csinálunk ilyet, mert még fiatalok vagyunk a halálhoz, de akkor is...ha éhes az ember sok minden hülyeséget képes megenni.

Pihenésképpen megnéztük a tűzijátékot a tv-ben, aztán fél órás szenvedés után mégiscsak úgy döntöttünk kimegyünk a partra megnézni a fergetegpartyt. 11 körül értük el a határvidékét a területnek (mivel a part is fél órára van a nyaralótól) és pont akkor kezdődött az ottani tűzijáték. Marha jó volt...ugyan nem volt görögtűz meg vízből indított anyámkínja, de nagyon látványosra sikerült. Bementünk a forgatagba is...volt ott kérem minden: kajáldák tömkelege, 10 m2-es diszkó, 5 méterenként más stílusú zene bömbölt, sőt még vidámpark is volt rókakeltetővel. A puszta látványtól felböffen az emberben a vacsi (az enyémnek tepertő bukéja volt) úgyhogy maradtunk a messziről szemlélésnél. Csaptunk még egy kört csak, hogy biztos mindent lássunk, aztán tekintve, hogy mindenki annyira off volt, hogy a szúnyogok a közelünkbe érve egyből kinyúvadtak, elindultunk visszafele. Lerogytunk a tv elé és újabb filmtörténeti remekbe kezdtünk bele. A címét már sajnos nem tudom, de a mai napig nem tudom, hogy mi voltunk annyira fáradtak, hogy nem tudtuk követni az eseményeket, vagy tényleg nem szólt semmiről a film. A párbeszédek kb így követték egymás: "milyen szép az idő"..."nem az egy 17-es csavarkulcs"..."ezért nem írtam levelet". Ha valaki ebből ki tud sakkozni bármi értelmeset, vagy látta a filmet és értette az kérem szóljon. (20.-án 23:00 körül kezdődhetett) És ami a legszomorúbb, hogy végignéztük...1 óra körül sikerült lefeküdnünk, kipihenni az első nap fáradalmait.

Folyt.köv.

 |   | 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://athoselete.blog.hu/api/trackback/id/tr691339486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rusty 2009.08.28. 13:27:48

A szerda esti film:
2009.08.20, 23:15, RTL KLUB, Határtalan szerelem.

Nem volt könnyű kinyomozni... :)

rusty 2009.08.28. 13:31:54

@rusty:
Ja! Egy apróságot elfelejtettem.
IMDB: 5,8 (1170 szavazat alapján)
Port.hu: 8 (10 szavazat alapján)
rottentomatoes.com: 24% (46 szavazat alapján)
süti beállítások módosítása