2014.01.28. 18:52| Szerző: Athos0314

Havazik...hiányzott, mint kínai piacról a számlatömb. De most komolyan: tegye fel a kezét, aki már várta, hogy havazzon! A gyermek lelkületű olvasók, akik ezen sorokat is egy tableten olvassák, miközben hóangyalkáznak a parkban ki vannak zárva a szavazásból, mivel túlontúl elfogultak. Ha hóesés, akkor az legyen már Karácsonykor, vagy ha szabin van az ember (mondjuk ez a kettő általában egybeesik), de ilyenkor már minek?

Értem én, hogy így kevésbé csikorog a szánkó talpa az aszfalton, és a tavaszi olvadásig a fővárosi kutyaszar problémakör is meg van oldva, de azért megvannak a hátulütők is. Egy átbulizott éjszaka után annyira nem emlékszel, hogy hova is tetted le a kocsit, hogy másnap reggel a frissen esett és immár oda is fagyott hóréteg alól a harmadik kocsit ásod ki az 5 centis kis hókaparóddal (és persze kesztyű nélkül, mert azt ugye sikerült elhagynod előző este), mire rájössz, hogy a) nincs is autód, mert tavaly a válság közepén el kellett adnod, hogy a lakástörlesztő meglegyen, b) a havernál aludtál a város másik végében, mert már annyira üveges volt a tekinteted a 12. VBK után, hogy jobbnak látták, ha nem vezetsz. Bár ha úgy vesszük az ingatlan piacnak azért előnyére válik 5 centi hó, mert így kicsit lelakottabb házakat is könnyebb elpasszolni, a friss hó nagyon festői környezetet tud varázsolni és a seggfagyasztó hidegben a bunkó szomszédokat sem eszi ki a fene, akik elriasztanák a potenciális balfékeket. Az autómosást szintén lehet egy kicsit mellőzni, elvégre mire kifordulnál az utcából úgyis úgy fest az autó, mint amit csak a rátapadt dzsuva tart össze. Persze ilyenkor is előkerülnek a forma-1 jövő reménységei, akik pusztán abban már nem látnak kihívást, hogy jégpáncél van az úton és vaksötét korán reggel, nehezítésként az első szélvédőn csak egy kis 10x10-es lőrést kaparnak le (mert ugye nehogy megfázzon a lelkem, a havat a járdáról meg majd elsöpri az asszony, én amúgy is sietek), amin ő ugye kilát, de erősen vertikális korlátokkal. Tény, hogy én is ön és közveszélyes vagyok az autóban, sőt asszem ma vezettem először úgy igaziból havas-latyakos-fagyos körülmények között (tapadtam is a kormányra, meg a szélvédőre és legalább annyi folyadékot vesztettem, mint Alonso a Bahreini nagydíjon), de legalább a körülményekhez alkalmazkodok, nem pedig a megszokott csapassuk, ahogy a csövön kifér mentalitással vezetek (nem mellesleg nagyon betartom a sebességhatárokat, csak szemléltetésként írtam az előző mondatot). Ha meg véletlenül gyalog indulnál el, akkor is szembesülsz azzal, hogy csak  nagyon fanatikusok, vagy a fent említett hóangyalkás banda kel olyan korán, hogy letakarítsa a járdát, így tökig érő hóban rambózol ki a buszig és még a gyanús foltokra is figyelned kell, mert lévén a homok drága, a használt macskaalmot meg csak rakni kell valahova, nem minden szürke folt jelent automatikus mennybemenetelt. Ilyenkor rohanni sem lehet annyira, mint általában, mindenki úgy mozog, mint fosógalambok jégesőben, de még jégbordás körülmények között is megjelennek a magassarkú csizmák, amikben szerintem ideális körülmények között sem lehet járókeret nélkül méltóságteljesen közlekedni, de ugye az Adidas tarkós vállalkozók mellé az idei divat szerint ez passzol...hiába, a jólétért szenvedni kell. Csak remélni tudom, hogy áprilisban már nem hányjuk a havat, mint tavaly...

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://athoselete.blog.hu/api/trackback/id/tr35786910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása