2015.12.03. 19:09| Szerző: Athos0314

Tegnap Tibi atya egyik sekrestyéjében gyóntuk meg bűneinket, misebor hiányában néhány sör mellett a régi-régi kollégákkal egy messzi-messzi galaxisból. Az alapkoncepció mit sem változott, a békés megyei lakosokkal hónapokba telik, amíg az ember össze tud szervezni bármilyen eseményt, még akkor is, ha erre a székes fővárosban kerül sor, úgyhogy gyorsan minden programomat átszerveztem, hogy ne kelljen megvárni a tavaszt egy kis összeröffenésre (a disznók is ezt csinálják minden nap az ólban, gondolom).

A pultos kiscsaj ránézésre nagyon messze állt bárminemű vallástól, bár mellben volt annyira "okos", hogy arra komoly szektákat lehetne felépíteni, maradjunk annyiban, hogy piszok nehéz a szemkontaktust fenntartani az ilyen tüneményekkel, most még előny a légzsák, de piszkosul fog 20 év múlva fájni a hátuk. Sajnos itt is csak pénzt kértek a folyékony kenyérért, reménykedtem, hogy "az Isten fizesse meg" szófordulattal, esetleg néhány miatyánkkal, vagy egy lélek lízingeléssel is ki lehet egyenlíteni a számlát, de szegény az eklézsia, még mindig a jó magyar forint a legelfogadottabb csereeszköz, meg az euró, de ugye olyat csak fejlett országokban látni (mondjuk, ha euróban kapnánk a fizetést elég lenne max 1000-ig megtanulni számolni és a fizudat is megkaphatnád két bankjegyben). Az emeleten valami nagyon zártkörű rendezvény volt, gondolom így közelebb voltak a mennyekhez, bár amilyen ruhákban lelibbentek onnan emberek, szerintem konkrétan az volt a mennyország: ha egyeseken egy kicsivel rövidebb szoknya lett volna, akkor azt már az öv kategóriába kellett volna sorolni, vagy ha travi, akkor kilógott volna a kézi lőfegyver csöve, de istennek és Tibi atyának hála, csupa dekoratív angyalka forgolódott, hogy hány srácnak esnek ki a szemei egy jól sikerült piruett után. A faszik mind bárzongoristának, James Bondnak, meg mérethelytelen öltönyt viselő érettségizőnek voltak öltözve, mindenki roppant fontosnak gondolta magát ránézésre. A mosdó meg tele volt erősen korhatáros képek, erősen vallásos indíttatásból átalakított, hétköznapi helyzetekre kiszínezett változatával, de az avatott szemek fel tudták így is mérni az alapszituációt, de végtelenül lenyűgöző volt az alkotók kreatív vénája, így még egy 6 éves is nyugodtan bemehetett csurrantani egyet. Mondjuk, aki 6 évesen kocsmában megy el slózira, annak már nem kell 6-os karikával nézhetőre tompítani az ilyen képeket, már látott ennél durvábbat is. A facebookon követhető bölcsességek pedig léptem nyomon a perifériás látásodba kerültek, egy egész tárlatot le lehetett volna vezetni, bár irtó hülyén festett volna, ha mindenki sörrel, meg habzóborral a kezében vonult volna a fal mentén, hogy választ találjon az élet nagy kérdéseire, a fal mentén közlekedés inkább a mosdó ötödik kisjäger utáni centripetális pályán való megközelítésénél jellemző, de itt szokatlanul kulturált volt a vendégsereg...hiába, a vallás fegyelemre nevel!

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://athoselete.blog.hu/api/trackback/id/tr18137554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása